Εκδρομές
Ένα διαδικτυακό event εξερεύνησης της άγνωστης Γυάρου

Ένα διαδικτυακό event εξερεύνησης της άγνωστης Γυάρου

Πρώτη καταχώρηση: 12/04/2016 - 10:00

Ένα διαδικτυακό eventεξερεύνησης της άγνωστης Γυάρου   Την άγνωστη Γυάρο μας καλεί το WWFΕλλάς να εξερευνήσουμε μέσα από την εικονική μας συμμετοχή σε μια πραγματική αποστολή στις 17 Φεβρουαρίου. Η ομάδα του ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFEθα μοιραστεί με όλους, μέσω ενός eventστο Facebook,μυστικά, εμπειρίες και πανέμορφα τοπία, ενώ θα συζητάει σε πραγματικό χρόνο με τους ενδιαφερόμενους.

Καιρού επιτρέποντος, στις 17 Φεβρουαρίου, το σκάφος του WWF, με τους συνεργάτες της οργάνωσης, Χρήστο Παπαδά και Ελίνα Σαμαρά, θα βρεθεί στη Γυάρο και θα ανοίξει σε liveμετάδοση ένα παράθυρο στα μυστικά του πρώην τόπου εξορίας και του οράματος για μία πρωτοποριακή θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή που δεν θα βασίζεται σε απαγορεύσεις αλλά θα αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης.

Super Προσφορά από την RAC SA !!!
Nissan Micra 1.3cc 175€/βδομάδα ( τελική τιμή με Φ.Π.Α. )

Μια χειμωνιάτικη αποστολή λοιπόν για μία ολόκληρη μέρα στη Γυάρο. Βουτώντας στα παγωμένα νερά της, μπαίνοντας στις φυλακές της εξορίας, σκαρφαλώνοντας μέχρι και την πανοραμική κορυφή του νησιού, οι συμμετέχοντες στο eventθα βρεθούν μπροστά σε μυστικά που θα τους εκπλήξουν.   Τι γνωρίζουν όμως οι κάτοικοι της Σύρου για τη Γυάρο;   Η ομάδα του ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFEσυνομίλησε με αρκετούς πολίτες στους δρόμους της Σύρου, θέλοντας να ανακαλύψει την εικόνα που έχουν για τη γειτονική τους Γυάρο; Ποιες ήταν οι απαντήσεις τους και κατά πόσο θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τον πρώην τόπο εξορίας και τα μυστικά που κρύβει;

Όλα αυτά σε ένα σύντομο αλλά πολύ ενδεικτικό videoπου μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=lWwveyaVxVk&feature=youtu.be     Καταδυτικά μονοπάτια: αρμονική συνύπαρξη φύσης και ανθρώπου   Οι συμμετέχοντες εικονικά στην αποστολή της 17ης Φεβρουαρίου θα έχουν την ευκαιρία να δουν «ζωντανά» μια ακόμη βουτιά μας για τη δημιουργία υποβρύχιων μονοπατιών. Η Γυάρος, απομονωμένη και ανεμοδαρμένη, κρύβει πολλά μυστικά κάτω από τα ταραγμένα, πολλές φορές απροσπέλαστα νερά της.  Στόχος του προγράμματος ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFEείναι η διατήρηση του φυσικού της πλούτου και η ανάδειξή του μέσω μιας ήπιας τουριστικής ανάπτυξης. Για τον σκοπό αυτό, η Ομάδα Πεδίου δουλεύει για τη δημιουργία Υποβρύχιων Μονοπατιών, τα οποία είναι εργαλεία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  και βιωματικής εμπειρίας της θάλασσας. Ταυτόχρονα είναι και τουριστικά προϊόντα για την προσέλκυση εναλλακτικού τουρισμού, στα σχέδια της μελλοντικής Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής.   Φυλακές εξορίας: πώς είναι σήμερα;

Το πρώην «θανατονήσι», όπως το αποκαλούσαν οι εξόριστοι, κουβαλάει στις πλάτες του ένα βαρύ ιστορικό φορτίο. Ένα φορτίο που δεν αποτυπώνεται πουθενά αλλού πιο ξεκάθαρα παρά στο επιβλητικό κτίριο των φυλακών. Πολύ λίγοι είναι οι άνθρωποι που έχουν καταφέρει να το επισκεφτούν, ενώ τα «απομεινάρια» της ιστορίας μας είναι ορατά σε όλους τους γύρω κόλπους. Στις 17 Φεβρουαρίου, όσοι συμμετάσχουν στο event, θα ζήσουν μια μοναδική αποτύπωση με videoκαι φωτογραφίες.   Σημειώσεις προς συντάκτες: Βρείτε εδώπλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη Γυάρο.

Πηγή: MilosLife.gr